Hoofdstuk 1: Jongeren beginnen in de VS vooral met een normale mobiele telefoon

Met de komst van de vijfde versie van de iPhone zou je denken dat de gehele wereld aan de smartphone is. Vooral de groep 13-17 jaar begint nog met een aloude mobiele telefoon in het Engels bekend als ‘feature phone’. In de VS is deze groep van telefoons nog steeds goed voor de helft van de telefoons. Vooral de prijs maakt deze telefoons populair als ‘starter telefoon’. 

Telefoongebruikers

MobiLens en comScore tonen aan dat op basis van de gemiddelde koop gezien over de laatste drie maanden van Q2 in 2012 de groei van de niet-smartphones juist bij de jongeren zit. Dit naast het feit dat de ouderen nog langzaam overgaan naar een smartphone. Vooral de aanwas van jongeren met een normale mobiele telefoon zorgt voor het naar beneden trekken van de kopers van ‘feature telefoons’.

Tieners aan de oude mobiel

Tieners zijn gebonden aan de simpele mobiele telefoons simpelweg omdat ouders niet willen opdraaien voor de kosten van een smartphone en bijbehorende diesnten. Deze ontwikkeling verandert nu de abonnement met vaste kosten voor dataverbruik als ook de kosten van smartphones drastisch dalen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *