Hoofdstuk 2 en 7: Ondanks webprofielen Instagram.com/user alleen nog uploaden via mobiel


Instagram is foto’s maken en uploaden via en met de mobiel. Instragram (gekocht door Facebook begin 2012) is nu alleen op de mobiel maar gaat einde deze week ook met jouw profiel naar een Facebook-achtig webprofiel. Sommigen hebben het profiel geschikt voor het web al (www.instagram.com/profielnaam), de rest wordt deze week uitgerold.

Instagram webprofielen stellen je in staat jouw foto’s te bekijken en verder te delen. Het is vooral bedoeld als presentatie. Het uploaden van jouw foto’s kan alleen via de mobiel. Hiermee kiezen zij bewust voor een andere aanpak dan Pinterest. Ook jouw bio is online te zien.

Functies

Je kunt eenvoudig anderen volgen maar ook je eigen foto’s bewerken. Je kunt ook eenvoudig commentaar achterlaten. Door te dubbelklikken op een foto’s kun je deze foto’s ook op het www een Like meegeven.

Wie ziet ze wel of niet?

Als jouw foto’s op ‘public’ staan kan iedereen ze ook op het web zien. Je hoeft als kijker niet ingelogd te zijn om ze te zien.  Als de foto’s op ‘Private’ staan moeten anderen in jouw netwerk zitten om ze te zien.  Je ziet rechtsboven (zie foto boven) of jij bent ingelogd.  Opvallende accounts zijn die van Obama (zie http://instagram.com/barackobama) en Nike, zie http://instagram.com/nike

 

Meer kun je lezen in hun help center.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *