Hoofdstuk 5 en 6: ‘Omzet Facebook stijgt; bijdrage mobiel stijgt naar 91% van advertentie-inkomsten’

  Facebook is still going strong. De omzet en gebruikers groeien door. De omzet van Facebook over Q2 2018 groeide met 42 procent tot 13,2 miljard dollar. Een terugval in de groei van het aantal gebruikers in Europa zorgde voor een koersval van 20 procent in de nabeurshandel. De omzetgroei viel licht terug van Q1 (+49%)… Lees verder Hoofdstuk 5 en 6: ‘Omzet Facebook stijgt; bijdrage mobiel stijgt naar 91% van advertentie-inkomsten’

Hoofdstuk 7: bijna 8000 campings in de vernieuwde CampingApp

De  Campingsnavigator heeft een  nieuwe en gratis iPhone– en Android-versie van de eigen CampingApp gelanceerd. De CampingApp toont zo een 8000 campings in Europa en laat jou lokaal zoeken naar campings. Ook kun je virtueel de plekken bezoeken en reserveren. De huidige app krijgt veel kritiek vooral over de kaarten en het zoekgedrag.

Direct aankopen doen in mobiele app van Scoupy #mobilecommerce #solomo

Scoupy was vooral de lokale inklokker om instant jouw kortingsbon te verzilveren in het (fysieke) kanaal. Nu ook online de kanalen steeds korter worden gaat ook Scoupy biedt nu ook de optie om direct aankopen te doen in de app. Het gaat om te beginnen om dagdeals van onder andere Bol.comen Marktplaats Zakelijk.

Hoofdstuk 6: PRESENTATIE e-Commerce en m-Commerce weer terug als businessmodel

Een van de meest gevatte presentaties van deze maand komt van Subscrea. Zij laten met een grafiek zien dat e-commerce en e-business tot aan 2000 hot was. Na de bubble was de lef om in e-commerce te investeren minimaal. Een groot probleem bij VC’s en bij start-ups. M-commerce -via de mobiel dus- en sociale media… Lees verder Hoofdstuk 6: PRESENTATIE e-Commerce en m-Commerce weer terug als businessmodel

Hoofdstuk 6: PostNL stapt in mobile couponing met SCOUPY(case #HMM)

De mobiele kortingsaanbieder SCOUPY staat vol als case vermeld in het Handboek Mobile Marketing. Netwerk VSP, een volle dochter van het Nederlandse PostNL, heeft overeenstemming bereikt met Scoupy over het nemen van een minderheidsbelang. De gratis Scoupy-app biedt consumenten via hun smartphone toegang tot unieke, lokale kortingsacties van winkels, horeca en vrijetijdsbesteding in hun directe… Lees verder Hoofdstuk 6: PostNL stapt in mobile couponing met SCOUPY(case #HMM)

Social mobile content loont

De Groupon-concurrent BuyWithMe biedt bij zijn groepskortingen bij retailers per september 2010 mobiele uitdagingen aan.  Kopers hun online gekochte coupon komen verzilveren, kunnen extra korting krijgen door bijvoorbeeld een foto te nemen of meer sociale content met de mobiel te creëren.